top of page

Monica og Santana på Internationalt ritt i Hallingdal!


Monica Iselin Evang og Bomulds Santana har vært på distanseritt 1 oktober 2022, og har sendt denne hyggelige stevne reportasjen:


Jeg og Bomulds Santana fikk 3.plass i internasjonal CEI 2* 120 km distanseritt i helgen.


Det var et veldig vått ritt, med regn fra morgen til kveld, men vi gjennomførte det lange rittet i Hallingdals vakre natur likevel. Vi så både svaner, ender og en diger elgokse!


Santana var i utrolig fin form, og gikk foran de vi red sammen med nesten hele rittet. Jeg hadde på forhånd satt meg et mål om å prøve å ri raskere enn 14 km/t.


Hesten gikk superfint, men jeg begynte å slite med magekramper etter andre runde, så farten ble satt ned en del.


I den siste pausen ble vi liggende litt etter fordi jeg gjorde en groomingfeil og gikk inn for fort. Pulsen var da litt høy, og vi måtte gå ut igjen. (Man har to sjanser på puls untatt etter målgang. Den må være under 64).Etterpå ventet jeg litt for lenge for sikkerhets skyld, og da var pulsen 52. Dermed lå vi 12 minutter etter de vi red sammen med, så de siste 2 milene måtte vi ri alene.


Jeg var litt bekymret for om Santana ville gå saktere når vi ble alene, men tvert i mot så økte vi tempoet og kom fint i mål med en snitthastighet på 14,21 km/t, som jeg er veldig fornøyd med!

Pulsen var veldig fin, og Santana gikk ned i puls på Ridgewaytestene (de måler før og etter at hesten har travet, for å sjekke at ikke pulsen stiger alt for mye, men det er vanlig at det striger litt).


Alt i alt en super helg der hesten fungerte perfekt, og hele arrangementet var veldig bra!

Kunne ikke ha gjort det uten hjelp fra groomen min, Lene Henriksen .


Hilsen Monica Iselin Evang

foto: Alf Magne SjøveganComments


bottom of page